понеділок, 19 листопада 2012 12:27

На ринку Вінниччини продавали небезпечні енергетики та ковбаси

У райцентрі Козятин на Вінниччині правоохоронці затримали бізнесмена, який продавав прострочені продукти. Як рік непридатні: ковбасу, шпроти, курячі крильця, шоколадки, енергетичні напої та соки, він збував на місцевому стихійному ринку.

Працівники ветеринарної міліції вилучили у 58-річного підприємця 350 кг небезпечних продуктів.

"Документи, які б свідчили про походження товару на прилавку, та документи, які б дозволяли займатися підприємницькою діяльністю, працівникам міліції чоловік надати не зміг. Просто таких не мав. Лише розповів, що товар він скуповує у великих торговельних мережах у Києві. Продукти харчування, строк придатності яких скінчився більше ніж місяць, працівники цих закладів продають втричі дешевше. На різниці у вартості товарів чоловік вирішив підзаробити. Купували споживачі прострочені продукти на ринку стихійної торгівлі по звичайній ціні, адже не кожний покупець дивиться на термін придатності", - розповіла Ірина Добровольська з прес-центру МНС Вінниччини.

Вилучені продукти харчування: 150 кг м'ясної та рибної продукції, 150 кг кондитерських виробів та 50 кг товарів бакалії, рішенням протиепізоотичної комісії направлені на утилізацію.

"Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Торгівля з рук у невстановлених місцях". Повинен буде сплатити штраф від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів", - додала Добровольська.

Зараз ви читаєте новину «На ринку Вінниччини продавали небезпечні енергетики та ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі