неділя, 13 листопада 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На прикордонні Білорусі посилюється "соціальна напруга" – ЗСУ назвали причину

На прикордонні Білорусі посилюється "соціальна напруга" – ЗСУ назвали причину
На території Республіки Білорусь триває формування російсько-білоруського угрупування військ. Фото: Генштаб ЗСУ

Обстановка на Волинському й Поліському напрямках залишається без суттєвих змін.

Водночас на території Республіки Білорусь триває формування російсько-білоруського угрупування військ. Останніми подробицями про ситуацію на кордоні з країною-поплічницею Російської Федерації поділився Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 13 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після будівництва Україною стіни у Білорусі почалася істерика

У Брестській області Білорусі, що на кордоні з нашою країною, значно посилюється "соціальна напруга". Особливо в районах, де розміщуються підрозділи збройних сил РФ, що прибувають.

"Місцеві лікарні перевантажені роботою з російськими військовослужбовцями, які масово хворіють через незадовільні умови утримання в наметових містечках. Лікарі змушені відмовляти в обслуговуванні громадянам Республіки Білорусь, які потребують лікування", – зазначили в Генштабі.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «На прикордонні Білорусі посилюється "соціальна напруга" – ЗСУ назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі