субота, 01 жовтня 2022 19:04

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині розбили росіян. Путін шукає поповнення серед зеків
3

Знищена російська техніка
Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua
Уничтоженная российская техника
Кремль намагається приховати втрати окупантів.

Українські воїни вдарили по російських окупантах в районі Золотого на Луганщині.

Ворог втратив майже 60 осіб загиблими і пораненими, а також чотири одиниці військової техніки. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Російське військове керівництво ретельно намагається приховати втрати особового складу у війні", – пише Генштаб.

Політичне керівництво РФ шукає шляхи поповнення втрат у живій силі.

Зокрема – через узаконення залучення в'язнів до участі у війні. За наявною інформацією, на розгляд Держдуми РФ внесено законопроєкт про зміни у кримінальному кодексі, в якому передбачається відбування покарання засуджених в районі ведення бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов спрогнозував, коли закінчиться війна

На тимчасово захопленій території України російська окупаційна влада, грубо порушуючи правила ведення війни і права людини, активізувала примусову "мобілізацію" чоловічого населення призовного віку для поповнення втрат російських військових частин.

Для своєчасного виконання "мобілізаційних" заходів і придушення спротиву місцевого населення до міст Бердянськ і Мелітополь прибули додаткові підрозділи Росгвардії.

Збройні сили України увійшли до міста Лиман на Донеччині. Зараз там точаться бої, повідомив 1 жовтня речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Після звільнення Лимана на Донеччині очікують на початок деокупації Луганщини, сказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За добу Сили оборони України відбили атаки ворога у районах Козачої Лопані, Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого і Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині розбили росіян. Путін шукає поповнення серед зеків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі