субота, 09 квітня 2022 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі будуть важкі бої, що визначать другу фазу війни - Арестович

На Донбасі будуть важкі бої, що визначать другу фазу війни - Арестович
Упродовж наступних двох тижнів на Донбасі проходитимуть важкі бої. Фото: ООС

Впродовж наступних двох тижнів на Донбасі проходитимуть важкі бої, що визначать долю наступної фази війни. Крім того, російські окупанти активізували зусилля в напрямку Запоріжжя та Херсона.

Про це сказав радник керівника Офіса президента Олексій Арестович в інтерв'ю виданню "Телеграф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині ворог атакував прикордонників дронами-камікадзе

"Судячи з того, скільки людей вони кидають туди (на Донбас. - Gazeta.ua), політичне керівництво ставить завдання досить жорстко. Путін розпочав кампанію з дев'яти операційних напрямків - Київ, Чернігів, Суми, Харків, Луганська та Донецька області, Маріуполь, Херсон, Мелітополь, Запоріжжя. Зараз вона йде тільки по двох. Зона ООС, Маріуполь і трохи у бік Запоріжжя та Херсона.

На шести напрямках вони зазнали поразки. Не мають сил наступати. Загарбники намагаються провести часткову мобілізацію, щоб поповнити лави армії. Також призивають резервістів за системою "Барс" - це як у нас оперативний резерв. Але й це просувається погано. Їхній командир танкового полку, якому поставили завдання підняти техніку, подивився, що із 30 танків заводиться один, і в результаті застрелився.

Єдине місце, де вони намагаються наступати - це Донбас. Там за вісім років налагоджено шляхи постачання, придушено український опір, нема кому партизанити. Для наших військ там ситуація непроста. На Донбасі чекає два тижні важких боїв, і їхня доля визначить другу фазу війни", - заявив Арестович.

Маріуполь можуть захопити російські війська, але українські військові ще за нього боротимуться. Арестович додав, що інформація стосовно військових, які реально готові вирушити на деблокування Маріуполя, то це - "гарні політичні заяви".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі будуть важкі бої, що визначать другу фазу війни - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі