четвер, 17 травня 2012 12:23

Музею запорізького козацтва смерч зірвав дах

Несподіваний смерч зніс 47-тонне залізне покриття на даху Музею запорізького козацтва на острові Хортиця.

Про це повідомляє гендиректор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко, пише Історична правда.

B результаті потужного смерчу, який вдарив по будові музею запорізького козацтва на острові Хортиця, знесено 47-тонне залізне покриття, встановлене на даху будівлі на час ремонту в 2006 році.

Автор: Фото: Історична правда
  До негоди
До негоди

"Це був дуже сильний порив вітру, - сказав Остапенко. - В районі музею сходяться кілька напрямків течії Дніпра, сходяться три русла, і по основному руслу Дніпра йшов потужний фронт, який буквально вдарив по будові музею, затряслися вікна у вітринах, спрацювала сигналізація. А після цього смерчем підняло на кілька метрів вгору металеві конструкції на даху музею і перенесло метрів на 25-30".

За словами гендиректора, жертв і руйнувань будівлі музею немає.

Автор: Фото: Історична правда
  Після негоди
Після негоди

"Головна проблема - зберігається небезпека обвалу навислих конструкцій на внутрішній дворик музею. Ми сподіваємося вже найближчим часом ліквідувати всі завали, але наразі музей закритий для туристів", - підкреслив Остапенко.

Рятувальники комунального аварійно-рятувального загону зазначили, що "подібних природних катаклізмів у Запоріжжі не пригадають".

За попередніми розрахунками, для ліквідації наслідків смерчу музею запорізького козацтва знадобиться не менше 100 тис. грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Музею запорізького козацтва смерч зірвав дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі