вівторок, 06 жовтня 2020 12:59

Молодики тероризували однолітка за гроші і погрожували розправою

Молодики тероризували однолітка за гроші і погрожували розправою
Чоловіки вимагали гроші у свого однолітка і погрожували йому та батькам

У Львівській області затримали молодиків, які вимагали гроші у свого однолітка і погрожували йому та батькам. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали злочинців, які вимагали гроші в підприємців і жителів регіону

"Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Національної поліції отримали інформацію про діяльність групи, учасники якої "спеціалізуються" на вимаганні грошей у представників малого бізнесу. Правоохоронці встановили, що до складу групи входять мешканці Червонограда віком від 18 до 23 років. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, "обкладали даниною" місцевих підприємців", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що чоловіки систематично вимагали гроші у сина одного з підприємців. Аби потерпілий та його батьки спокійно жили й займалися бізнесом, він мав заплатити вимагачам $500. Щоб змусити віддати гроші, зловмисники побили потерпілого. Побоюючись за своє життя та життя своїх батьків, чоловік перерахував на картку одного з учасників угруповання 3500 грн. Далі зловмисники висунули вимогу про сплату їм від 1500 до 2000 грн щомісяця. При цьому, учасники погрожували тим, що у разі не виконання вимог, вони застосують фізичне насильство і штучні перешкоди для ведення бізнесу.

5 жовтня у Червонограді затримали зловмисників після одержання від потерпілого 1500 грн "відступних".

Учасників злочинної групи затримали. У поліції відкрили кримінальне провадження за вимагання. Вирішується питання про обрання чоловікам міри запобіжного заходу.

В Одесі стався інцидент. Двоє чоловіків викрали таксиста, відібрали його автомобіль, гроші, мобільний, а за звільнення вимагали $2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Молодики тероризували однолітка за гроші і погрожували розправою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі