четвер, 16 червня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Мінус десятки росіян і гармата-гаубиця: ЗСУ гатять по ворогу на півдні країни

Мінус десятки росіян і гармата-гаубиця: ЗСУ гатять по ворогу на півдні країни
Речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров відзвітував про ситуацію на півдні країни. Фото: скріншот з відео

Українські бійці продовжують завдавати колосальних втрат російських загарбникам і знищувати ворожу техніку.

Водночас окупанти намагаються дестабілізувати обстановку на захоплених територіях, звинувачуючи Збройні сили України в обстрілах і підривах. Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook.

"Тим часом наші підрозділи гатять тільки по рашистських військах. За добу назавжди приспали 29 нелюдів, розбили гармату-гаубицю 152 мм, п'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки", - зазначив він.

Обстановка на півдні країни "динамічна й напружена". Але під контролем Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти далі блокують море, з Криму випустили ракети

"Позбавлений можливості активних дій, ворог продовжує обстріли Миколаєва реактивними системами залпового вогню. Вкриваючи "Ураганом" житлові квартали й промислову інфраструктуру міста, у безсилій злобі намагається завдати максимальної шкоди мужності містян. Цього разу одна з ракет поцілила в багатоквартирний будинок, пробивши перекриття з четвертого до другого поверху включно", - сказав речник.

У результаті атаки, чотири квартири зруйновані вщент. Поранень зазнали п'ятеро цивільних, зазначив Назаров.

15 червня у Чорнобаївці на Херсонщині прогримів вибух у районі місцевого ринку. Уже відомо про двох загиблих і двох важко поранених. Решту інформації уточнюють.

"У північно-західній частині Чорного моря продовжують перебувати два надводних та один підводний носії крилатих ракет, а також два ВДК (великий десантний корабель. - Gazeta.ua). Загроза ракетного удару зберігається високою, висадка десанту - імовірною", - додав Назаров.

Російські окупанти продовжують концентруватися на оборонних операціях у рамках підготування до потенційних контратак Збройних сил України на півдні. В окупованій частині Запорізької області ворог проводить додаткове перегрупування, повідомили аналітики американського Інституті вивчення війни (ISW).

"Запорізьке обласне військове управління повідомило, що російські військові зміцнюють позиції в Дніпрорудному на заході Запорізької області технікою з тимчасово окупованого Криму. Ворожі війська перегруповуються в районі Василівки для підтримки операцій на лінії Василівка - Оріхове - Гуляйполе. Генштаб України заявив, що російські війська додатково розгорнули комплекс радіоелектронної боротьби в Мелітополі. Це сприятиме їхній оборонній присутності в регіоні та допоможе протистояти діям партизанів", - ідеться у зведенні.

Також окупанти, імовірно, намагаються посилити свою присутність у північно-західній частині Чорного моря.

У Миколаївській області українські воїни зберігають під своїм контролем критично важливу ділянку берегової лінії Очакова. Можливо, вони зможуть перекрити російські судна, які намагаються посилити контроль над доступом в чорноморські порти, зазначають експерти.

Зараз ви читаєте новину «Мінус десятки росіян і гармата-гаубиця: ЗСУ гатять по ворогу на півдні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі