середа, 15 червня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти далі блокують море, з Криму випустили ракети

Окупанти далі блокують море, з Криму випустили ракети
Російські окупанти обстріляли місто Апостолове з РСЗВ "Смерч".

Корабельне угруповання російського флоту в північно-західній частині Чорного моря без змін складу блокує судноплавство і погрожує ракетними ударами всій території України.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Окупанти обстрілювали Миколаївську область - Березнегуватську, Шевченківську й Галицинівську громаду.

З авіації з тимчасово окупованого Криму вночі обстріляли крилатими ракетами Прибужанівську громаду Вознесенського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розганяють фейки про сибірську виразку

Ворог веде підступну тактику. Не має успіхів у просуванні вперед, відступає під українськими контрнаступальними діями на оборонні позиції, втрачає живу силу, запаси і техніку. Натомість обстрілює з артилерії, мінометів і систем залпового вогню населені пункти з мирними мешканцями.

Вночі росіяни завдали двох ударів із РСЗВ "Смерч" по місту Апостолове Криворізького району. Обстріляли лікарню, троє людей загинули, четверо поранені.

Тим часом українські захисники виконують вогневі завдання і завдають авіаційних ударів по противнику, вибивають ворога з Миколаївщини.

На світанку пара українських гелікоптерів влучно атакувала район скупчення противника.

На Херсонщині все більше людей відмовляються співпрацювати з окупантами і місцевими колаборантами.

Напередодні загарбники увірвалися до головного корпусу Херсонського державного університету, захопили ректора і вивезли в невідомому напрямку. Не зупинило їх і те, що людина має інвалідність і потребує постійної медичної допомоги.

"Не наражайте себе на небезпеку, дослухайтеся до сигналів повітряних тривог, зберігайте спокій, виваженість і критичне сприйняття інформації. Пам'ятайте, що ворог вишукує слабкі місця, тож ми маємо тримати стрій, бути міцними силою і духом. Вірте в сили оборони й нашу перемогу!" - звертаються в ОК "Південь".

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Минулого тижня росіяни відправили із захоплених районів Запорізької області товарний потяг із краденим зерном до окупованого Криму. З Харківщини вивезли майже 1,5 тис. т зерна, створюють загрозу голоду.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти далі блокують море, з Криму випустили ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі