неділя, 05 лютого 2023 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони анонсувало літаки від партнерів: "Питання тільки які"

Міноборони анонсувало літаки від партнерів: "Питання тільки які"
Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував літаки від партнерів. Фото: Українська правда

Україна таки отримає літаки від партнерів.

Партнери нашої держави постійно чують про потребу в літаках, оскільки це також частина протиповітряної оборони. Про це на пресконференції 5 лютого повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає "Укрінформ".

"Сьогодні в плані одержання зброї ми отримали все, залишилися тільки літаки. Можу додати вам оптимізму – літаки теж будуть, питання просто – які саме", – запевнив Резніков.

За його словами, Україна може отримати як F-16, так і інші літаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков відреагував на чутки про свою відставку

Резніков також зазначив, що Україна стане другою у світі державою за кількістю самохідних артилерійських установок CAESAR після країни-виробника.

"Наприклад, по системах CAESAR ми з вами будемо другі в світі після Франції, країни виробника. Зараз ще приїдуть 12 CAESAR, які після мого візиту оголосив міністр оборони Франції. Плюс рішення королівства Данія передати нам CAESAR, їх вони замовляли для себе у французького виробника", – сказав міністр.

Він також повідомив, що з понеділка, 6 лютого, розпочнеться навчання українських екіпажів на танках Leopard за кордоном.

"Ми чітко розуміємо, скільки, коли, яка країна нам дасть (танки – Gazeta.ua). Ми чітко розуміємо, що із завтрашнього дня, із понеділка вже починається навчання танкових екіпажів за межами України на Leopard", – повідомив міністр оборони України.

Питання щодо надання Україні бойових літаків поки не стоїть на порядку денному.

Однак, міжнародна спільнота має допомагати Україні всіма можливими засобами. Про це в інтерв'ю El Pais заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Він наголосив, що Євросоюз має допомагати Україні усіма можливими способами, які не передбачають пряму участь ЄС у війні.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони анонсувало літаки від партнерів: "Питання тільки які"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі