неділя, 05 лютого 2023 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойові літаки для України ‒ Боррель розповів про переговори

Бойові літаки для України ‒ Боррель розповів про переговори
Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель розповів, що питання бойових літаків поки не стоїть на порядку денному. Фото: aa.com.tr

Питання щодо надання Україні бойових літаків поки не стоїть на порядку денному.

Однак, міжнародна спільнота має допомагати Україні всіма можливими засобами. Про це в інтерв'ю El Pais заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процес пішов: Канада відправила перший танк Leopard 2

"Побачимо, що буде в майбутньому. Поки що це питання не стоїть на порядку денному", – сказав Боррель.

Він наголосив, що Євросоюз має допомагати Україні усіма можливими способами, які не передбачають пряму участь ЄС у війні.

"Ми б вступили у війну, якби ввели війська – але це вже точно не стоїть на порядку денному і ніколи не стояло", – додав Боррель.

В Україні вичерпуються запаси деталей і ракет до радянських бойових літаків, які використовує українська армія.

Збройні сили України критично потребують західних бойових літаків, щоб бути більш ефективними в боротьбі проти російських окупантів. Про це сказав український пілот на позивний "Джус".

На Даунінг-стріт відхилили заклики колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона щодо постачань Україні винищувачів.

Зараз ви читаєте новину «Бойові літаки для України ‒ Боррель розповів про переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі