четвер, 20 серпня 2020 16:20

Медики покинули мертву жінку в під'їзді, бо боялися коронавірусу

Медики покинули мертву жінку в під'їзді, бо боялися коронавірусу
У Рівному медики покинули мертву жінку в під'їзді, бо боялися коронавірусу. Фото: Рівне 1

У Рівному тіло померлої жінки пролежало 5 год. у під'їзді житлового будинку на вул. Соборній, бо жодна зі служб не взялася доправити померлу в морг.

У 71-річної пенсіонерки була підозра на коронавірус, тому жодна служба не ризикнула транспортувати її. Про це повідомив син покійної на гарячу лінію телеканалу "Рівне 1".

"Олег розповів, що його матері стало погано. Рідні викликали швидку допомогу. На жаль, медики прибули надто пізно і врятувати пенсіонерку не змогли . Вона померла під час транспортування в машину швидкої допомоги. Лікарі винесли її тіло з машини й залишили біля сходів у під'їзді, де вона пролежала 5 годин", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причину смерті 35-річної жінки сплутали з коронавірусом

Зрештою родичі самі занесли тіло покійної у квартиру. Її син спілкується з адвокатами, щоб знайти й покарати винних.

Є припущення, що жінка померла від інсульту. Сімейний лікар написав у висновку про підозру на коронавірус, хоча син каже, що жодних ознак у неї не було. Через сумнівний діагноз всі служби відмовлялися доставити тіло в морг.

Заступник головного лікаря Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич сказав, що "швидка" не здійснює транспортування трупів. Бо це не входить у їхні обов'язки.

У Львівській області через зараження крові помер 23-річний Ростислав Комнатний, бо лікарі не помітили запалення апендиксу. Брат померлого каже, ймовірно, встановити правильний діагноз лікарям завадив страх через коронавірус. 5 днів Ростислав скаржився на нестерпний біль, а йому виписували знеболювальне. Прооперували пацієнта лише тоді, коли його стан різко погіршився.

Зараз ви читаєте новину «Медики покинули мертву жінку в під'їзді, бо боялися коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі