середа, 19 серпня 2020 16:16

Причину смерті 35-річної жінки сплутали з коронавірусом

19 серпня минають сороковини від дня смерті 35-річної Інни Бабич із Полтави. Померла від інфекційного гострого панкреатиту 11 липня. Її стан раптово погіршився після операції. Лікарі запідозрили коронавірус.

Коли жінки не стало, вимагали ховати її у спеціальному мішку. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів чоловік покійної Сергій Бабич.

Автор: надане Сергієм Бабичем
  35-річна Інна Бабич працювала молодшою медсестрою у пологовому будинку №1 в Полтаві. Звернулася в лікарню зі скаргами на раптовий біль у животі. Померла на 7-й день після операції. Сиротою залишився 14-річний син
35-річна Інна Бабич працювала молодшою медсестрою у пологовому будинку №1 в Полтаві. Звернулася в лікарню зі скаргами на раптовий біль у животі. Померла на 7-й день після операції. Сиротою залишився 14-річний син

"У дружини заболів живіт 5 липня. Наступного дня мала виходити на роботу після відпустки, працювала молодшою медсестрою в пологовому. Тому не зволікали, одразу поїхали в лікарню №1. Інну оглянув черговий лікар, почали капати. Сказали, що в жовчному є два камені. Потрібна операція. На третій день у лікарні в дружини підскочила температура під 41 градус. Того ж дня її терміново прооперували - і все пройшло добре, за словами лікаря", - розповів удівець.

Однак уже в наступні дні стан жінки почав раптово погіршуватися. Вона скаржилася на страшний біль у животі. Різко підскочили рівень цукру та ацетону. Жінку перевели в реанімацію і ввели в медикаментозний сон. Робили обстеження, але причину такого стану жінки виявити не могли. А 11 липня запідозрили коронавірус. І перевели в міську лікарню №3, яка приймає інфікованих пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анастасія Дука померла на сьомий день після пологів

"Лікар казав, що дружину обстежили й у районі живота ніяких проблем не знайшли, всі аналізи в нормі. Сказав лише, що в неї висока температура і немає легень. Питаю, як так? У неї був біль у животі, вона кричала від болю. Як це в неї немає легень? Лікар відповів, що нічого не знає і говорить, як воно є насправді. Далі почався жах. Я з батьками Інни не могли знайти, де ж вона є. В одних "вибула", до інших "не поступила". Потім мене набрала реаніматолог 3-ї лікарні. Сказала, що моя дружина померла. І сказали наступного дня забрати тіло. Мовляв, у мішку буде, в жодному разі не відкривати, бо в неї коронавірус під питанням. Мене це обурило, бо тести ж були негативні. Повторні ще не прийшли. Коли відмовився, почався скандал, що я порушую. Що сумнівів нема, бо дружину оглядав консиліум лікарів", - додав Сергій.

Того ж дня написав заяву до поліції і не дав поховати дружину в мішку. На сьогодні зареєстровано 2 кримінальні провадження – за фактом смерті жінки та неналежного виконання медиками професійних обов'язків.

Після смерті пацієнтки Департамент охорони здоров'я і соціального розвитку Полтавської облдержадміністрації ініціював створення спеціальної комісії. Перевірка показала, що порушень у діях лікарів не було. Лікування та обстеження пацієнтки проходили згідно із затвердженими протоколами та наказами МОЗ, за словами директора Департаменту Вікторії Лози.

Без матері залишився 14-річний син.

У Рівному 39-річній Наталії Лукащик зробили планову операцію на щитоподібній залозі. А за кілька годин пацієнтка почала задихатися, серце зупинилося. Жінка впала в кому і померла за 13 днів, не прийшовши до тями. Родичі кажуть: винні медики, бо не квапилися надавати допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Причину смерті 35-річної жінки сплутали з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі