четвер, 09 березня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Масований удар по Києву: Кличко повідомив про постраждалих
Оновлено

Масований удар по Києву: Кличко повідомив про постраждалих
У Києві пролунала низка вибухів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Уранці 9 березня у Святошинському районі Києва пролунав вибух.

Унаслідок атаки окупантів є двоє постраждалих. Медики надають допомогу на місці, повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

"Ще один вибух у столиці. Святошинський район. Всі служби прямують на місце. Горять автівки в дворі одного з житлових будинків. Повітряна тривога триває. Залишайтеся в укриттях", – написав Кличко.

Раніше мер Києва підтвердив вибухи в Голосіївському районі.

"Через ракетну атаку енергетики застосували технологічні екстрені відключеня енергопостачання в столиці. Наразі без світла приблизно 15% споживачів", – повідомив Кличко.

Оновлено о 7:36: двох постраждалих зі Святошинського району госпіталізували. За допомогою звернулися троє людей, уточнив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля України скупчилися ворожі кораблі – яка їх кількість

Через ракетну атаку у Києві, Київській, Одеський та Дніпропетровській областях застосовують екстрені відключення світла, повідомили в ДТЕК.

Оновлено о 7:40: про двох постраждалих у Святошинському районі повідомила і міська військова адміністрація Києва. За даними КМВА, людей поранило уламками ракет.

"Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Інформація уточнюється", – додали в повідомленні.

В Голосіївському районі влучання в об'єкт інфраструктури. Всі служби працюють на місці, додали в КМВА.

Оновлено о 7:56: 40% споживачів у Києві без опалення через через екстрені відключення електроенергії. Водопостачання працює у штатному режимі, повідомив Кличко.

Попередньо, в згаданий раніше об'єкт інфраструктури влучила аеробалістична ракета типу "Кинджал", повідомили в КМВА.

"У столиці тривога тривала майже 7 годин. Рашисти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння - починаючи від баражуючих боєприпасів Shahed і до майже всього найменування крилатих ракет. Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено", – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

У ніч на 9 березня Росія завдала по Україні масованого ракетного удару. Вибухи пролунали в низці регіонів. Гучно було, зокрема, в Харкові, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Житомирі, Дніпрі. Розриви чули в Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Тернопільській областях.

Житомир ворог атакував ударними дронами. Частина міста без світла та води. Зупинився електротранспорт. Попередньо, постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Масований удар по Києву: Кличко повідомив про постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі