четвер, 21 липня 2022 11:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані обстріли Нікополя: назвали причину активізації росіян

Масовані обстріли Нікополя: назвали причину активізації росіян
Російські загарбники посилили обстріли Нікополя. Фото: t.me/dniprooblcentr

Російські окупанти посилили обстріли Нікополя Дніпропетровської області. Ворог часто накриває місто з реактивних систем залпового вогню "Град".

Однією з причин є імітація контролю росіянами над ситуацією. Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 21 липня.

"Це психологічний тиск на те, що на іншому березі, де немає фізичної присутності, ворог імітує контроль над ситуацією. Тобто, масований обстріл іншого берега створює враження, що скоро вони просунуться туди. Але це суто психологічний тиск і намагання зімітувати свою потужність", – пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ успішно наступають на Херсонщині

Також відповіла, чи є зараз ризик захоплення Нікополя російськими окупантами.

"Думаю, що ми зможемо протиставити окупантам таку силу, яка переконає їх в тому, що напрямок (ворога. – Gazeta.ua) зворотний", – наголосила Гуменюк.

Жителів Нікополя Дніпропетровської області закликали евакуюватися у безпечніші регіони через обстріли російських окупантів. Зокрема, у громади в Нікопольському районі. Про це написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

20 липня близько 3:00 російські окупанти зумисне обстріляли з "Градів" житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. Попередньо, двоє людей загинули. Дев'ятеро поранені, зокрема діти, повідомив голова обласної воєнної адміністрації Валентин Резніченко.

Унаслідок ворожої атаки в місті нові руйнування. Також по місту розкидані боєприпаси, що не здетонували.

Зараз ви читаєте новину «Масовані обстріли Нікополя: назвали причину активізації росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі