середа, 20 липня 2022 21:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителів Нікополя закликали евакуюватися з міста

Жителів Нікополя закликали евакуюватися з міста
Нікопольчан просять евакуюватися у Нікопольський район. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Жителів Нікополя Дніпропетровської області закликали евакуюватися у безпечніші регіони через обстріли російських окупантів.

Зокрема, у громади в Нікопольському районі. Про це написав голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко в Telegram.

"Cьогодні ворожі обстріли з боку окупованого Енергодара стали регулярними. У зв'язку з існуванням реальної загрози вашому життю та здоров'ю громади Нікопольського району, розташовані вглиб території, готові надати для вас житло на час загострення бойових дій!" – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вигоріло три поля: Лукашук розповів про обстріли росіянами Дніпропетровщини

За словами Євтушенка, мова йде про тимчасовий, безпечніший прихисток.

"Щойно небезпека мине, ви повернетеся до рідного міста, і разом ми працюватимемо над його відновленням, відпочиватимемо у затишних парках та скверах, виховуватимемо тут наших дітей та зміцнюватимемо нашу незалежну Україну", – зауважив голова РВА.

Він додав, що зараз є тимчасове житло для 100 осіб.

20 липня близько 3:00 російські окупанти зумисне обстріляли з "Градів" житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. Попередньо, двоє людей загинули. Дев'ятеро – поранені, зокрема діти, повідомив голова обласної воєнної адміністрації Валентин Резніченко.

Унаслідок ворожої атаки в місті нові руйнування. Також по місту розкидані боєприпаси, що не здетонували.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Нікополя закликали евакуюватися з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі