понеділок, 13 березня 2023 08:25

Люди залишились без світла ‒ Гайдай розповів про життя в окупації на Луганщині

Люди залишились без світла ‒ Гайдай розповів про життя в окупації на Луганщині
У Сіверськодонецьку окупанти не змогли відновити електропостачання. Фото: bastion.tv

Російські загарбники у тимчасово захопленому Сіверськодонецьку на Луганщині не змогли відновити електропостачання.

Окупанти намагалися цим зайнятись взимку, але без усіляких заходів безпеки. Зокрема, не приділялася увага встановленню трансформаторів. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домівки затоплює, а "влада" не реагує ‒ Гайдай розповів про життя в окупації

"Уся ця схема ледве відпрацювала взимку. Але навантажень вона не витримує навіть у березні. Так, через надмірне споживання днями без електропостачання залишилося більше тисячі абонентів міста. А це декілька тисяч людей – більше третини населення, що залишилося. Причини відомі, але невиправні без значних коштів", ‒ зазначив Гайдай.

За словами жителів міста, ціни на продукти там щонайменше вдвічі вищі, ніж на території РФ. А на інші товари та одяг – втричі.

"Про якість вже ніхто не каже – є, що є", ‒ додав Гайдай.

Для в'їзду на територію Ростовської області РФ у жителів Луганщини вимагають російський паспорт або візу. А в паспортних столах необхідно перекладати документи на російську. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У захопленому Рубіжному Луганської області окупанти розміщують особовий склад та техніку у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням. Росіяни розселяються на перших та других поверхах, а вище залишають проживати цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Люди залишились без світла ‒ Гайдай розповів про життя в окупації на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі