неділя, 12 березня 2023 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Домівки затоплює, а "влада" не реагує ‒ Гайдай розповів про життя в окупації

Домівки затоплює, а "влада" не реагує ‒ Гайдай розповів про життя в окупації
На тимчасово захоплених територіях Луганщини окупанти не реагують на звернення місцевих жителів. Фото: slovoidilo.ua

У тимчасово захоплених Борівському та Сиротиному ґрунтовими водами підтоплено близько 400 домоволодінь.

Про надзвичайну ситуацію місцеві жителі заявляли ще в лютому. Екосистема навколо цих населених пунктів за рік війни значно змінилася, зокрема, знищені гектари лісів. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, втрутитися у ситуацію потрібно було терміново, але людей почули лише посеред березня, коли ті вже самостійно почали рятувати свої домівки від знищення.

"Втім, окупанти пообіцяли втрутитися і спробувати щось зробити. Про строки порятунку потопаючих поки ніхто не говорить", ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Луганщину: повідомили останні новини зі східного фронту

Тим часом російська влада продовжує примусову паспортизацію населення Луганської області.

"Так, військове керівництво РФ в обов'язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії РФ. Для цього необхідно обов'язково мати серед решти документів копію паспорта громадянина РФ. В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту, передбаченого для військовослужбовців", ‒ розповів Гайдай.

Разом з тим близько 500 жінок звернулись до керівництва РФ із претензією, що у так званій ЛНР не діє російське законодавство.

Жінки нарікають, що військове командування не приймає рапорти про звільнення за віком у чоловіків.

"Останні, напевно, й самі бажають повернутися додому, щоб залишитися живими, але вся система проти", ‒ додав Гайдай.

Для в'їзду на територію Ростовської області РФ у жителів Луганщини вимагають російський паспорт або візу. А в паспортних столах необхідно перекладати документи на російську. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У захопленому Рубіжному Луганської області окупанти розміщують особовий склад та техніку у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням. Росіяни розселяються на перших та других поверхах, а вище залишають проживати цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Домівки затоплює, а "влада" не реагує ‒ Гайдай розповів про життя в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі