пʼятниця, 10 березня 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти роблять з цивільних "живий щит" – ОВА

На Луганщині окупанти роблять з цивільних "живий щит" – ОВА
Під час повномасштабної війни Рубіжне вщент зруйнували окупанти.  З травня минулого року місто окуповане. Фото: armyinform.com.ua

У захопленому Рубіжному Луганської області окупанти розміщують особовий склад та техніку у житлових кварталах, прикриваючись мирним населенням.

Росіяни розселяються на перших та других поверхах, а вище залишають проживати цивільних. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram 10 березня.

"Тих, хто мешкає на вищеназваних поверхах, виселяють, натомість не пропонуючи нічого", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, навіть на комунальних підприємствах Рубіжного люди місяцями не отримують зарплати.

"Аби побачити гроші, рубіжани продають власні речі та консервацію", – додали в ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський терор: окупанти б'ють з мінометів по мирних жителях, щоб звинуватити ЗСУ

Не завжди бачать гроші й будівники, яких привезли з РФ для проведення косметичних ремонтів зруйнованих будинків.

"У Сіверськодонецьку одна з бригад після кількатижневого очікування отримала зарплату гуманітарною допомогою, яку зекономили під час видачі населенню", – додали в повідомленні.

У Старобільську тим часом під виглядом перевірки лічильників газу оглядають квартири та будинки.

"Працівники міськгазу почали ходити для звірки даних лічильників. Паралельно складаючи списки помешкань, де ніхто не живе, щоб заселяти у квартири та будинки росіян та мародерити", – повідомила ОВА.

У тимчасово захоплених ворогом Кремінній та Нижній Дуванці на Луганщині росіяни виселяють місцевих із їхніх будинків. Там вже розміщуються новоприбулі представники збройних сил РФ. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На захоплених територіях Луганщини у лікарнях вже не вистачає ліжок для поранених окупантів. Мало й медичних працівників. Тому росіяни вирішили відряджати лікарські бригади з різних територій РФ.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти роблять з цивільних "живий щит" – ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі