пʼятниця, 26 серпня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Людей вивозять у мішках": окупанти облаштували катівні у підвалах на ЗАЕС

"Людей вивозять у мішках": окупанти облаштували катівні у підвалах на ЗАЕС
Окупанти облаштували катівні у підвалах на ЗАЕС. Фото: Енергоатом

На тимчасово окупованій РФ частині Запорізької області окупанти продовжують викрадати людей.

Десятки нових випадків було зафіксовано в Енергодарі. За повідомленнями місцевих жителів, людей забирають у підвали ЗАЕС, де їх допитують, катують. Про це повідомляє "Східна Правозахисна група" в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готуються до провокації на Запорізькій АЕС з викидом радіації: подробиці

Згідно з отриманою інформацією, викрадають здебільшого – активістів, волонтерів, місцевих підприємців, мешканців які не підтримують окупантів.

"Затриманих відвозять до підвалів ЗАЕС, де надалі піддають тортурам - виливають під ноги розчин хлору у закритій камері, використовують тортури струмом, використовують удушення через целофанові пакети тощо", - йдеться у повідомленні.

За інформацією місцевих жителів, із ЗАЕС кілька разів виїжджали мікроавтобуси з великими мішками, як пояснили очевидці - це запаковані тіла, які вивозили у напрямку Кам'янки-Дніпровської.

Російські окупанти завезли до тимчасово захопленого Мелітополь на Запоріжжі близько 10 хімічних лабораторій.

За їхньою допомогою у випадку радіаційної небезпеки на Запорізькій атомній електростанції Росія планує рятувати своє керівництво.

Зараз ви читаєте новину «"Людей вивозять у мішках": окупанти облаштували катівні у підвалах на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі