пʼятниця, 02 лютого 2024 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Льончик - вогонь": у мережі показали унікальне архівне відео звільнення острова Зміїний

"Льончик - вогонь": у мережі показали унікальне архівне відео звільнення острова Зміїний
Реактивна система залпового вогню БМ-27 "Ураган" просто з баржі обстрілює російських окупантів на острові. Фото: скріншот

У Мережі з'явилося архівне відео роботи української артилерії у травні 2022 року, коли Сили оборони звільняли від ворога острів Зміїний.

На кадрах реактивна система залпового вогню БМ-27 "Ураган" просто з баржі обстрілює російських окупантів на острові. Відповідний ролик опублікувало видання "Думська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розповів, якими дронами знищили російський ракетний катер

Своїми спогадами про ті події поділився командир батареї майор Іван Іжицький.

"Можна сказати, ми відкрили сезон. Хоч і прив'язалися до коси, але навестися все одно виявилося непросто - не сильно, але качає. Задумка була в тому, щоб перевірити, чи є сенс із такого стріляти. Тому що острів маленький, влучити по ньому складно, як у п'ять копійок. У підсумку з 16-ти снарядів 11 прилетіли по острову. Зрозуміли, сенс є", - розповів військовий.

30 червня 2022 року Сили безпеки та оборони визволили острів Зміїний від російських окупантів.

За словами голова української військової розвідки Кирила Буданова, операцію зі звільнення Зміїного почали планувати в середині березня 2022 року ― вона тривала в декілька етапів.

Зараз ви читаєте новину «"Льончик - вогонь": у мережі показали унікальне архівне відео звільнення острова Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі