понеділок, 24 червня 2024 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кріт" ФСБ шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні

"Кріт" ФСБ шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні

Контррозвідка Служби безпеки викрила прикордонника-агента ФСБ, який збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

"Кріт" шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні, повідомила 24 червня пресслужба СБУ.

"Зловмисником виявився завербований російською спецслужбою контрактник, керівник відділення місцевого прикордонного загону. За вказівкою окупантів "кріт" встановлював локації укріпрайонів та орієнтовну чисельність українських військ, які обороняють прикордоння з Білоруссю. Також він намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами ЗСУ на території регіону", - сказано в повідомленні.

У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого агента на територію Росії та влаштувати до окупаційних угруповань РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітний зрадник готував ракетні удари по паливних базах

СБУ із залученням спецпризначенців ЦСО "А" затримали російського агента поблизу місця служби.

"Фігурант був дистанційно завербований співробітником фсб Олексієм Добрицьким, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську. Контрактник потрапив у поле зору росіян, коли проходив службу на сході України. Згодом його перевели до одного із підрозділів прикордонного загону у Волинській області.

Для комунікації агент та його російський куратор використовували анонімний чат у месенджері. Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого вилучено мобільний телефон та комп'ютер, які він використовував у злочинній діяльності.

Йому повідомили йому про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «"Кріт" ФСБ шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі