субота, 15 квітня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Коригувальника російських "Калібрів" кинули за ґрати

Коригувальника російських "Калібрів" кинули за ґрати
Тюремний строк отримав коригувальник, який наводив "Калібри" на Миколаїв. Фото: СБУ

Тюремний строк отримав коригувальник ворога, який наводив "Калібри" на Миколаїв.

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини ще одного інформатора ФСБ, який діяв у прифронтових районах на півдні України. Зловмисник, який коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами "Калібр", проведе 11,5 року за ґратами, звітує відомство.

"Він збирав розвідані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Насамперед ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони Збройних сил України. Зловмисника затримали на початку серпня минулого року", – ідеться в повідомленні.

Ворожим інформатором виявився мешканець обласного центру. Торік на початку літа російська спецслужба залучила його до негласної співпраці через представника так званого "МДБ" ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукав слабкі місця: СБУ спакувала зрадника на кордоні з РФ

У поле зору ворога він потрапив на одному із прокремлівських Telegram-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України. Під час обшуку у зловмисника виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині викрила ще одного інформатора російської спецслужби. Затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської атомної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Коригувальника російських "Калібрів" кинули за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі