четвер, 03 листопада 2022 13:41

Коронавірус в Україні ‒ медики чекають на нову хвилю

Коронавірус в Україні ‒ медики чекають на нову хвилю
Медики прогнозують нову хвилю захворюваності на коронавірус. Фото: acc.cv.ua

Показники захворювання на Covid -19 цього тижня дещо знизились, порівняно з позаминулим. Нині в Україні зафіксовано близько 16 тис. інфікованих, 3 тис. з них – госпіталізували.

Однак чекаємо на нову хвилю. Про це під час брифінгу 3 листопада розповів голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли нові негативні наслідки Covid-19 для здоров'я

"Це нижче в середньому на тисячу, ніж позаминулий тиждень. Але, з іншого боку, ми спостерігаємо дуже різке збільшення кількості хворих в Європейських країнах. Особливо в країнах-сусідах, таких як Польща. Ми знаємо який у нас обмін з Польщею. Тому, на жаль, поки прогнози, що хвиля цього року минула, я дати не можу. Так само вважають фахівці ВООЗ, що ще буде зростання", – сказав Радуцький.

В Україні підтвердили 16 378 нових випадків захворювання на коронавірус із 24 по 30 жовтня. 179 хворих померли від ускладнень недуги минулого тижня. Одужали 29 413 осіб, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров'я дозволило друге бустерне щеплення в Україні проти Covid-19 для всіх охочих. Другу бустерну дозу вакцини дозволили всім повнолітнім з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус в Україні ‒ медики чекають на нову хвилю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі