неділя, 05 листопада 2023 16:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир штурмової бригади розповів, у чому росіяни сильно переважають ЗСУ

Командир штурмової бригади розповів, у чому росіяни сильно переважають ЗСУ
Командир штурмового взводу 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил з позивним "Малий" озвучив потреби української армії. Фото: скріншот з відео

Українським військовим на фронті не вистачає дронів, засобів радіоелектронної боротьби, техніки, особового складу.

Водночас Росія поставила на промислове виробництво FPV дрони, чого досі не зробила Україна. Про це в інтерв'ю ТСН сказав командир штурмового взводу 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил з позивним "Малий", який озвучив потреби української армії та назвав головну проблему на фронті.

"Якщо порівнювати нас і росіян, то вони навіть елементарно поставили на поток, на промислове виробництво ті ж самі FPV дрони, а ми їх ліпимо із лайна і палок, із усього, що є під рукою. А в них це вже давним-давно на виробництві. Дрони - це зараз номер один на фронті", - зазначив захисник.

Він наголосив, що дронами можна робити все: знищувати живу силу, техніку, артилерію.

"Та всього в нас не вистачає, техніки", - додав командир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутинг замість призову: ЗСУ реформують

За словами "Малого", взимку його бригада зовсім не відчувала роботу російських FPV дронів. Однак зараз, окрім того, що постійно працює ворожа артилерія, рій російських дронів над головою ніколи не вщухає.

"Особового складу в цілому вистачає, але якби десь ще нормальний резерв був, щоб могли ротувати бригади, які дуже довго на лінії зіткнення, було б дуже добре", - зазначив він.

Крім того, за словами військового, росіяни мають сильнішу систему радіоелектронної боротьби і активно використовують окопні РЕБ.

"Вони дуже швидко адаптувалися до цього всього. Коли ми почали використовувати FPV дрони, у них з'явилися окопні РЕБ. Тобто виходить група на позиції, поставила собі окопний РЕБ, він глушить сигнал. Все, їхні позиції для наших FPV у зоні недосяжності. А у нас, на жаль, таке є, але не у всіх", - сказав "Малий".

Він додав, що у росіян виробництво цих окопних РЕБ відбувається у промислових масштабах.

Російські загарбники на Таврійському напрямку продовжують застосовувати тактику "м'ясних штурмів" та бережуть свою техніку.

За минулу добу там відбулося 42 бойові зіткнення, більшість з яких - поблизу Мар'їнки. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, на Мелітопольському напрямку триває наступальна операція. Українські артилеристи для забезпечення штурмових дій протягом минулої доби виконали понад 1100 вогневих завдань.

Зараз ви читаєте новину «Командир штурмової бригади розповів, у чому росіяни сильно переважають ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі