неділя, 05 листопада 2023 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повідомили про ситуацію на Таврійському напрямку

ЗСУ повідомили про ситуацію на Таврійському напрямку
За минулу добу на Таврійському напрямку відбулося 42 бойові зіткнення. Фото: Генштаб

Російські загарбники на Таврійському напрямку продовжують застосовувати тактику "м'ясних штурмів" та бережуть свою техніку.

За минулу добу там відбулося 42 бойові зіткнення, більшість з яких - поблизу Мар'їнки. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

"На Таврійському напрямку за минулу добу ворог завдав вісім авіаційних ударів та 26 артобстрілів. Також відбулося 42 бойові зіткнення, більшість з яких - поблизу Мар'їнки. Варто сказати, що ворог продовжує тактику "м'ясних штурмів" та береже свою техніку", - зазначив Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія активізувала наступальні дії на Лиманському та Куп'янському напрямках

За його словами, на Мелітопольському напрямку триває наступальна операція. Українські артилеристи для забезпечення штурмових дій протягом минулої доби виконали понад 1100 вогневих завдань.

"Загалом у зоні відповідальності нашого угруповання окупанти втратили 413 осіб, 12 одиниць військової техніки. Окрім цього, ми знищили три польові склади з боєприпасами", - додав речник.

Українські війська мають успіхи на Бахмутському напрямку фронту.

Зокрема, воїни ЗСУ просунулися вперед на південь від міста. Про це в ефірі національного телемарафону розповів офіцер пресслужби 26-ї окремої артилерійської бригади ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

За його словами, ЗСУ на Бахмутському напрямку успішно відбивають російські контратаки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повідомили про ситуацію на Таврійському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі