вівторок, 07 березня 2023 15:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир 30 ОМБр прокоментував розстріл росіянами військового

Командир 30 ОМБр прокоментував розстріл росіянами військового
Наразі офіційно не можна підтвердити особу загиблого, сказав командир 30 окремої механізованої бригади Володимир Сіленко. Фото: t.me/ssternenko

Командир 30 окремої механізованої бригади Володимир Сіленко підтвердив, що Тимофій Шадура, якого імовірно росіяни розстріляли після слів "Слава Україні", служив у 30-й бригаді.

За словами Сіленка, наразі офіційно не можна підтвердити особу загиблого. Про це повідомили "Суспільне".

"Ми офіційно ще не можемо підтвердити особу, тому що є сумніви, навіть, у його близьких. На жаль, ті хто був поруч з ним, загинули або в тяжкому стані в шпиталях. Сестра, яка бачила відео та фото, і то невпевнено каже: так це він", – сказав Сіленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл росіянами українського полоненого ‒ у Генштабі зробили заяву

Командир сказав, що тіло загиблого перебуває на тимчасово окупованій території.

"Експертиза ДНК проводитиметься після евакуації тіла, коли це стане можливим. Така людина, під таким іменем, ім'ям і по батькові, служила в нашій бригаді в третьому батальйоні. Але підтвердити особу на 100% важко, більше у нас інформації поки немає", – сказав Сіленко.

6 березня ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому російські окупанти розстрілюють полоненого. Чоловіка розстріляли після слів "Слава Україні".

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження. Усі причетні відповідатимуть перед законом, сказав генеральний прокурор Андрій Костін.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана розслідувати злочин окупантів.

Сьогодні 30 ОМБр ім. князя Костянтина Острозького повідомила, що за попередньою інформацією, загиблим від рук окупантів є військовослужбовець Тимофій Шадура.

Зараз ви читаєте новину «Командир 30 ОМБр прокоментував розстріл росіянами військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі