вівторок, 07 березня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Розстріл росіянами українського полоненого ‒ у Генштабі зробили заяву

Розстріл росіянами українського полоненого ‒ у Генштабі зробили заяву
У Генштабі ЗСУ відреагували на розстріл росіянами українського полоненого. Фото: скріншот

Розстріл російськими терористами беззбройного українського полоненого – це цинічне й зухвале нехтування нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни.

Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Про це йдеться у заяві Генерального штабу Збройних сил України.

Російські окупанти таким чином вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен відреагував на розстріл росіянами українського полоненого

У Генштабі наголосили, що особу мужнього українського воїна попередньо встановлено. Остаточну відповідь дадуть відповідні експертизи.

"Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов'язково помстимося за кожного! Вічна пам'ять і Слава Герою!", ‒ наголошують у Генштабі ЗСУ.

Вбитий окупантами український військовий із розстрільного відео, попередньо, боєць 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького Тимофій Шадура. Воїн вважається зниклим безвісти з 3 лютого після бойових дій в районі Бахмута на Донеччині, повідомила пресслужба бригади 7 березня.

6 березня ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому окупанти розстрілюють українського військовополоненого. Чоловіка вбили після слів "Слава Україні". Де і коли зняте відео – невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл росіянами українського полоненого ‒ у Генштабі зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі