вівторок, 14 березня 2023 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишні вчителі, медики та працівники прокуратури закликали до захоплення влади в Україні
10

СБУ викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні
Фото: СБУ
СБУ викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні
СБУ викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні
СБУ викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні
СБУ викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні

Служба безпеки викрила вісьмох агітаторів, які закликали до захоплення влади в Україні.

Зловмисники з різних регіонів також виправдовували збройну агресію Росії та розпалювали міжконфесійну ненависть, повідомила пресслужба СБУ 14 березня.

"Вісьмом фігурантам повідомлено про підозру у злочинах проти нашої держави.Тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих за кількома статтями", – йдеться в повідомленні.

Один зі зрадників – мешканець Києва. Під видуманим ім'ям у соцмережах поширював матеріали російських та білоруських пропагандистів, кажуть в СБУ.

У Закарпатській області викрили місцевого блогера. Він, за даними правоохоронців, розповсюджував у соцмережах фейки та маніпуляції російської пропаганди щодо "церковної теми" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував виселення московських попів з лаври

"Зловмисник "розганяв" ворожі наративи, в яких ображав почуття вірян, вдавався до зневажливих висловлювань на їхню адресу. Для підготовки "публікацій" використовував матеріали з прокремлівських інтернет-ресурсів", – уточнили в СБУ.

У Черкасах встановили ще двох поплічниць агресора. За даними СБУ, одна з них колишня посадовиця прокуратури, інша – працівниця філії державного банку.

"Під час листування у месенджерах вони виправдовували воєнні злочини російських окупантів та поширювали дезінформацію про підрозділи Збройних сил України", – пояснили в СБУ.

На Вінниччині заблоковано підривну діяльність чотирьох інтернет-агітаторів. Серед них – колишні вчитель школи та медпрацівник.

"У забороненій соцмережі "Однокласники" вони закликали до насильницького захоплення державної влади та зміни меж кордонів України", – кажуть в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки у місцях перебування фігурантів. Виявили мобільні телефони і комп'ютери, які "використовували для розповсюдження деструктивного контенту".

Служба безпеки України у Києві повідомила про підозру столичному блогеру. Чоловік знімав для росЗМІ провокативні стрими з дискредитацією Збройних сил України. "

Сюжети" викладав на власній інтернет-платформі та в соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготування замовних ефірів і фейкових "новин". А провокативне відео спецслужби РФ взяли для "розгону" дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.

Зараз ви читаєте новину «Колишні вчителі, медики та працівники прокуратури закликали до захоплення влади в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі