пʼятниця, 22 квітня 2022 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кладовище" російських танків сфотографували з безпілотника

Автор: The Sun
  Показали підбиту техніку в Росії
Показали підбиту техніку в Росії

За допомогою українського дрона сфотографували звалище підбитих танків на території Росії.

Про це пише The Sun.

Розвідники зафіксували десятки одиниць пошкодженої військової техніки в селі Головчине Бєлгородської області. Вони щодня запускають у повітряний простір Росії дрон "Лелека". Їхня головна мета - пошук артилерії, з якої обстрілюють Україну.

Журналісти нарахували 57 одиниць військової техніки, зокрема щонайменше 17 танків. Це були Т-72 і сучасніші Т-90. Нарахували щонайменше сім самохідних артилерійських установок, зокрема мобільні гаубиці МСТА, менші гармати 2С3 "Акація", механізовані мости, бойові броньовані машини й дві евакуаційні машини для танків.

Командир бригади розвідників "Рейнджер" повідомив, що вантаж спочатку відтягнули для ремонту, а потім кинули.

"Вся російська техніка, яка приїде в Україну, опиниться в такому місці. Це танкове кладовище", - сказав він.

Сем Кренні-Еванс з аналітичного центру RUSI сказав, що хаотичне розташування транспортних засобів свідчить, що їх доправили туди поспіхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна війну в Україні вважають "катастрофічною помилкою" - ЗМІ

"Вони розташовані дещо випадково, як можна було б очікувати для транспортних засобів, які не можуть рухатися своїми силами й потребують ремонту", - вважає він.

На Харківщині українські захисники вдарили по засобах протиповітряної оборони та артилерії ворога. Місця зосередження техніки противника визначили прикордонники, повідомив пресцентр Держприкордонслужби України вранці 22 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Кладовище" російських танків сфотографували з безпілотника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі