субота, 30 липня 2011 17:36

Китай евакуював 190 тисяч жителів острова Хайнань через шторм

Китай евакуював 190 тисяч жителів острова Хайнань через шторм

Майже 190 тисяч чоловік були евакуйовані в безпечні райони китайського острова Хайнань після того, як на його узбережжя обрушився тропічний шторм "Нок-Тен" (Nock-Ten). Про це повідомляє інформагентство "Сіньхуа".

Шторм "Нок-Тен", який приніс з собою загрозу повені через зливи, досяг острова Хайнань ввечері в п'ятницю, 29 липня. У Державному управлінні Китаю по боротьбі з повенями і засухами повідомили, що на північно-західному узбережжі острова шторм пошкодив 148 будинків. Травми отримала одна людина. Сильні дощі пройшли також у провінції Гуандун і в Гуансі-Чжуанському автономному районі, які розташовуються на південному узбережжі материкового Китаю.

Зараз "Нок-Тен" рухається через Тонкинску затоку до берегів В'єтнаму з середньою швидкістю вітру приблизно 102 кілометра на годину. Як повідомляє Associated Press з посиланням на місцеві служби з надзвичайних ситуацій, з провінцій на узбережжі евакуюють майже 300 тисяч осіб. Очікується, що шторм прийде до В'єтнаму ввечері в суботу 30 липня.

Нагадаємо, тропічний шторм "Нок-Тен" зародився 22 липня на схід від Філіппін. 27 липня Метеорологічне агентство Японії присвоїло йому категорію тайфуну. У той же день він пройшов північний філіппінський острів Лузон, після чого рівень його небезпеки знову був знижений до тропічного шторму. Уряд Філіппін оголосив, що в результаті стихійного лиха загинули 50 людей, ще 40 отримали травми. 25 вважаються зниклими безвісті.

Зараз ви читаєте новину «Китай евакуював 190 тисяч жителів острова Хайнань через шторм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі