пʼятниця, 02 жовтня 2020 09:51

Катастрофа Ан-26: експерт припускає помилку пілота

Катастрофа Ан-26: експерт припускає помилку пілота
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

Причиною падіння літака Ан-26 могла стати помилка пілота при посадці на полі.

При цьому теорії про те, що пілот переплутав трасу зі злітно-посадковою смугою або що на борту було занадто багато людей - є неспроможними. Про це на умовах анонімності повідомив військовий льотчик, передає "РБК-Україна".

"Я допускаю, що було небезпечне зниження літака, але льотчик побачив попереду якусь перешкоду і пішов сідати на ґрунтове поле ліворуч. Швидше за все, льотчик хотів посадити літак на ґрунт і різко розвернувся", - каже військовий льотчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думка, що в нас екстремально застарілі літаки, – хибна" - експерт з авіації

Пілот не міг переплутати трасу і посадкову смугу, вважає юрист Андрій Козлов, який спеціалізується на авіакатастрофах.

"Це нереально, думаю. Як я зрозумів, це був рідний аеродром для екіпажу. І посадковий прожектор вони включили. Нарешті: якщо б вони так переплутали, то ніколи не перетинали б шосе по діагоналі", - сказав він.

Ще один авіаційний експерт на умовах анонімності сказав, що причиною катастрофи могла стати технічна несправність, на яку екіпаж не зміг коректно зреагувати.

Раніше голова урядової комісії з розслідування катастрофи Ан-26 Олег Уруський заявив, що на технічні несправності наклався людський фактор. Також повідомлялося, що "чорні ящики" літака розшифрували, почалася оцінка інформації.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: експерт припускає помилку пілота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі