середа, 23 березня 2022 21:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Ходять в клуби та мають родичів в Україні - показали російських пілотів-злочинців
7

Українські журналісти-розслідувачі встановили російських льотчиків, які вбивають українців
Фото: slidstvo.info

Журналісти-розслідувачі встановили російських льотчиків, які вбивають українців.

Російських пілотів та їхніх командирів ідентифікувало "Слідство.інфо".

559-й авіаполк базується в місті Морозовськ Ростовської області, біля Маріуполя. Має на озброєнні новітні винищувачі-бомбардувальники Су-34. Українські військові збили щонайменше шість цих літаків.

Вдалося ідентифікувати командира першої авіаційної ескадрильї підполковника Євгена Болдирєва. Йому 38 років, він народився у російському місті Липецьк. Він бомбардував міста у Сирії.

У підпорядкуванні у Болдирєва служить штурман авіаційної ескадрильї майор Сергій Маловечко. Йому 39 років, родом із Челябінська. На його сторінці у "Вконтактє" багато антиукраїнських дописів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай думають двічі" - літаки окупантів нищитимуть британськими комплексами ППО

Командир авіаційної ланки — майора Денис Кочетков. Йому 33 роки, проживає у Морозовську, де розташований авіаполк.

У їхньому підпорядкуванні служать молоді російські льотчики. Більшості з них немає й 27-ми років. У першій авіаційній ескадрильї служить 25-річний старший лейтенант Владислав Морозов. В Instagram публікує фото з гламурних клубів. Його сестра захоплюється авіацією. 2018-го вона відвідувала Київ.

З цієї ескадрильї знайшли 25-річного старшого лейтенанта Владислава Куртяка. Він родом з Воронезької області. Поширював у себе на сторінці відео, де бомбардувальник Су-34 здійснює авіаналіт на Харків. Його ймовірні родичі проживають на Івано-Франківщині. Вони не стали говорити з журналістами.

Старший льотчик Роман Чвир теж має українських родичів. Його двоюрідний брат проживає у Луцьку. З ним змогли поспілкуватися.

"Брат сказав, що Роман не вилітає, бо в нього немає вильотів ще. Там багато курсантів, майже всіх позаписували. Ми сказали йому заборонити, навіть мови не може бути. Він звільниться, він не буде… Він сам вже переосмислив свою думку і зрозумів, що там вже зовсім не те говорять. Так що головне — хай там сидять у себе вдома!", – сказав він.

У соцмережах знайшли сторінки 25-річного старшого лейтенанта Артура Чернишова та 25-річного Едуарда Колбіна.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Ходять в клуби та мають родичів в Україні - показали російських пілотів-злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі