неділя, 03 квітня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуманітарні коридори на 3 квітня

Гуманітарні коридори на 3 квітня
Гуманітарні коридори на 3 квітня. Фото: ukrinform.ua

Продовжується евакуація людей з Маріуполя до Запоріжжя.

Зараз під Бердянському знаходяться 17 автобусів, 10 - для евакуації маріупольців з Бердянська. Якщо автобуси не пропустять, люди мають вийти до блокпосту на в'їзді в місто. Сім автобусів спробують проїхати ближче до Маіруполя у супроводі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, повідомляє міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Також коридором з Маріуполя до Запоріжжя можна їхати власним транспортом.

Сьогодні планується евакуація людей з міст: Сіверськодонецьк, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та селище Нижнє Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як курсуватимуть евакуаційні потяги сьогодні

"Щоб розпочати - чекаємо на режим припинення вогню з боку окупантів", - додала Верещук.

Крім цього зазначила, що вчора після звільнення території Київської області, стало відомо, що окупанти вбили старосту села Мотижин Ольгу Сухенко. Вона була у полоні загарбників.

Станом на сьогодні, в полоні 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей.

1 квітня, з Мелітополя до Запоріжжя виїхала евакуаційна колона з автобусів та приватних автомобілів. Проте на блокпосту у Василівці російські війська пропустили лише автобуси. Понад 400 приватних автомобілів досі стоять у Василівці.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарні коридори на 3 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі