субота, 02 квітня 2022 13:01

Російські терористи заблокували рух приватних авто евакуаційного коридору

Російські терористи заблокували рух приватних авто евакуаційного коридору
inform.zp Війна в Україні: В Мелітополі російські окупанти заблокували рух приватних авто евакуаційного коридору

Вчора, 1 квітня, з Мелітополя до Запоріжжя виїхала евакуаційна колона з автобусів та приватних автомобілів.

Проте на блокпосту у Василівці російські війська пропустили лише автобуси. Понад 400 приватних автомобілів досі стоять у Василівці.

"За вчора з Мелітополя евакуювалися понад 2000 жителів. Але вчора російські окупанти на блокпосту у Василівці пропустили виключно автобуси, а приватні автомобілі не пропустили. І понад 400 легкових машин вчора стояли на блокпосту у Василівці і вимушені були залишитися ночувати на території заводу", — повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у своєму відеозверненні.

Автомобілі досі не пропускають через блокпост, зазначив посадовець.

"Це дві тисячі наших громадян України, яких російські окупанти тримають у заручниках, а ще гірше — у якості живого щита на Василівському блокпосту. Дві години тому у них взяли прізвища, імена, номери машин для якоїсь ідентифікації, перевірки, і тільки тоді розглядатимуть можливість пропуску на підконтрольну Україні територію", - додав Іван Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 квітня відкривають сім гуманітарних коридорів

Також міський голова Мелітополя наголосив на тому, що російські окупаційні війська довели місто до істерики, вчора місцеві мешканці готові були їхати навіть у кузовах вантажних автомобілів.

У п'ятницю, 1 квітня, в Україні погодили дев'ять гуманітарних коридорів.

Людей вивозитимуть на автобусах і приватних автомобілях. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

З міста виїхали лише шість автобусів, три вантажівки та близько 300 автівок.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи заблокували рух приватних авто евакуаційного коридору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі