вівторок, 17 травня 2011 12:06

Головного кредитора України перевели у в'язницю
9

Фото: Фото: Reuters

Керівника Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана перевели в нью-йоркську в'язницю Райкерс-Айленд, де він буде чекати суду.

Стросс-Кан з міркувань безпеки буде сидіти в одиночній камері. Як відзначає CNN, Стросс-Кан буде знаходитися в Райкерс Айленд щонайменше до наступного слухання у своїй справі.

У в'язниці Райкерс Айленд, розташованій на однойменному острові між Квінсі і Бронксом, відбувають термін засуджені за невеликі злочини, а також сидять ті, хто чекає судового процесу. В'язниця розрахована на 14 тисяч осіб.

Нагадаємо, главу МВФ звинувачують у спробі згвалтування і незаконному позбавленні волі. Звинувачення проти Стросс-Кана висунуті на підставі показань 32-річної покоївки нью-йоркського готелю Sofitel.

Вже повідомлялося, що Стросс-Кан заперечує свою провину. 16 травня його адвокати заявили про те, що у їх підзахисного є алібі: за їхніми словами, глава МВФ покинув готель близько 12 години в суботу, 14 травня, тоді як постраждала стверджує, що він накинувся на неї близько першої години дня.

Як відомо, адвокати Стросс-Кана пропонували звільнити їх підзахисного під заставу в 1 мільйон доларів і взяти з нього зобов'язання не залишати Нью-Йорка, однак суд відхилив їх клопотання.

Зараз ви читаєте новину «Головного кредитора України перевели у в'язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі