неділя, 02 квітня 2023 19:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, на яких напрямках наступають окупанти

Генштаб повідомив, на яких напрямках наступають окупанти
Протягом цієї доби підрозділи Сил оборони України відбили більш як 50 атак противника. Фото: Генштаб

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. Завдяки героїзму та професійності наших воїнів, вмілим та злагодженим діям, ефективному використанню маневру, протягом цієї доби підрозділи Сил оборони України відбили більш як 50 атак противника, повідомив 2 квітня Генштаб ЗСУ.

Також повідомляється, що сьогодні, російські загарбники здійснили два ракетних удари та провели масований обстріл з реактивних систем залпового вогню по центральній частині міста Костянтинівка Донецької області.

"Унаслідок злочинних дій окупантів загинули та отримали поранені мирні жителі, пошкоджень зазнали дитячий дошкільний заклад, багатоповерхівки та приватні житлові будинки", – йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут. Проте, наші захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтенсивність російського наступу в Бахмуті знижується: показали свіжі карти боїв в Україні

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам'янського. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалює оборонні рубежі та позиції.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Ситуація у Бахмуті на Донеччині залишається дуже напруженою.

Ворог робить спроби задіяти не лише "вагнерівців", але й професійні підрозділи десантників. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

За її словами, непомірно високі втрати особового складу ворога не зупиняють.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, на яких напрямках наступають окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі