четвер, 16 квітня 2020 15:59

Генерал-зрадник мав ліквідувати Авакова

Генерал-зрадник мав ліквідувати Авакова
Генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова затримали за підозрою у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Затриманий генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов отримав із Росії завдання вбити не тільки українського добровольця чеченського походження Адама Осмаєва. А й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Інформацію повідомив журналіст Дмитро Гордон, посилаючись на джерела в керівництві СБУ.

"Шайтанов отримав замовлення ліквідувати Адама Осмаєва минулої осені. Наші ЗМІ пишуть, що за ліквідацію Осмаєва Шайтанову пообіцяли $200 тис. і російський паспорт. За моїми даними, йому було обіцяно від $500 тис. до $1 млн за ліквідацію Осмаєва. Шайтанов узявся найняти вбивцю серед колишніх альфівців. І ось ці дії вже були під контролем СБУ", - каже Гордон.

Колишній працівник "Альфи", якого найняв Шайтанов, виявився подвійним агентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завербованому Росією генерал-майору обрали запобіжний захід

"І він Шайтанова документував. Осмаєва було попереджено, кілька днів тому була інсценізація його вбивства. Осмаєва загримували під убитого, він лежав на землі зі зв'язаними руками. Це фото передали Шайтанову для підтвердження факту виконання замовлення (я його бачив). Мої джерела підтверджують, що вбивство Осмаєва було для Шайтанова своєрідною розминкою. Йому було доручено ліквідувати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", - заявив журналіст.

За даними його джерел, ФСБ завербувала Шайтанова ще до 2014 року, коли відносини між спецслужбами України і РФ були партнерськими.

"Зараз багато офіцерів у шоці. Вони кажуть, що тепер зрозуміло, чому цілий ряд операцій, що їх проводили СБУ і Головне управління розвідки Міністерства оборони, провалювалися. Чому контррозвідка ФСБ ловила наших хлопців, чому багато офіцерів загинули, чому про наші плани було відомо ФСБ. Як стверджують мої джерела, злиття йшло через генерала Шайтанова", - сказав Гордон.

Співрозмовники журналіста припустили, що Шайтанов міг діяти в Україні не один.

Генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова затримали на столичній вулиці 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Серед іншого планував ліквідацію добровольця Адама Осмаєва. Високопоставленого агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації у вищих ешелонах влади викрила контррозвідка СБУ внаслідок резонансної спецоперації.

Зараз ви читаєте новину «Генерал-зрадник мав ліквідувати Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі