середа, 15 квітня 2020 18:44

Завербованому Росією генерал-майору обрали запобіжний захід

Завербованому Росією генерал-майору обрали запобіжний захід
Генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова затримали 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Підозрюваного у державній зраді та терористичній діяльності генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова арештували без права на заставу.

Під вартою він залишатиметься до 14 червня включно. Таке рішення виніс 15 квітня Шевченківський райсуд Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осмаєв прокоментував арешт завербованого Росією генерал-майора

Крім того, суддя зобов'язав слідчого та прокурора у кримінальному провадженні забезпечити Шайтанову невідкладне медичне обстеження з метою встановлення наявності у останнього хронічних захворювань.

У разі встановлення такого діагнозу - забезпечити відповідне лікування.

Генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова затримали на столичній вулиці 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Серед іншого - планував ліквідацію добровольця Адама Осмаєва. Високопоставленого агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації у вищих ешелонах влади викрила контррозвідка СБУ внаслідок резонансної спецоперації.

Зараз ви читаєте новину «Завербованому Росією генерал-майору обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі