субота, 01 жовтня 2011 11:01

Філіппіни знову потерпають від тайфуну

Філіппіни знову потерпають від тайфуну

Другий за тиждень тайфун обрушився на північ Філіппін, сотні жителів терміново евакуйовані через небезпеку сходження зсувів, повідомляє в суботу агентство Рейтер.

Циклон приніс зливи, що супроводжуються поривами вітру до 100 кілометрів на годину, на північні райони архіпелагу південно-східній Азії, особливо на острів Лусон, на якому раніше вирував тайфуну "Нісат".

"У найближчі шість годин очікується випадання 10-18 міліметрів опадів на годину, це призведе до затоплення дамб та розливу річок. Після урагану "Нісат" грунт більше не може швидко вбирати дощову воду", - сказав агентству голова місцевого метеорологічного бюро Грасіана Юмул.

У деяких районах відбуваються перебої з електрикою, через обрив ліній електропередач у негоду.

Раніше на цьому тижні на півночі Філіппін вирував тайфун "Нісат", жертвами стихії стали 50 чоловік. Кількість евакуйованих через лихо перевищила 184 тисяч осіб, а загальна сума матеріальних збитків від тайфуну на цей момент досягла 1,15 мільярда філіппінських песо (понад 26 мільйонів доларів).

Щороку в сезон дощів з червня по грудень на Філіппінський архіпелаг обрушується близько 20 тайфунів і бур, і в червні цього року не менше 18 філіппінців зникли безвісти і понад 75 тисяч позбулися даху над головою в результаті проходження на схід від цієї країни тропічної бурі "Фалькон".

Зараз ви читаєте новину «Філіппіни знову потерпають від тайфуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі