субота, 19 листопада 2022 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Європарламент має визнати Росію спонсором тероризму ‒ Жовква

Європарламент має визнати Росію спонсором тероризму ‒ Жовква
Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрівся із делегацією Європарламенту. Фото: president.gov.ua

Масовані ракетні удари Росії по українській інфраструктурі є прямим обґрунтуванням необхідності ухвалення Європейським парламентом резолюції про визнання РФ державою – спонсором тероризму.

Таке рішення має бути прийняте вже наступного тижня. На цьому в ході зустрічі з делегацією групи "Зелені – Європейський вільний альянс" Європейського парламенту наголосив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. Про це повідомляє пресслужба президента.

Очолив делегацію Європарламенту співпрезидент групи Террі Райнтке. До делегації також увійшли члени німецького Бундестагу та парламенту Фінляндії. Основну увагу приділили спільним зусиллям із протидії російській збройній агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ буде змушена сповільнити обстріли інфраструктури: в ISW пояснили чому

Ігор Жовква розповів європейським депутатам про масштаби та наслідки масованих обстрілів України з боку Росії. Він також відзначив зусилля групи "Зелені – Європейський вільний альянс" у гарантуванні твердої підтримки України з боку Європарламенту.

"Очікуємо на розширення Європейським Союзом фінансової допомоги для України й розраховуємо на вашу підтримку виділення макрофінансової допомоги обсягом 18 мільйонів євро на 2023 рік", – наголосив Жовква.

Учасники зустрічі скоординували подальші спільні зусилля для зміцнення обороноздатності України. Йшлося також про участь європейських країн у швидкій відбудові та повоєнному відновленні України.

Чехія визнала терористичним російський режим. Палата депутатів "визначає нинішній російський режим як терористичний відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи", йдеться у прийнятій резолюції. Відповідне рішення ухвалили 16 листопада.

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російський режим назвали терористичним.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент має визнати Росію спонсором тероризму ‒ Жовква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі