середа, 16 листопада 2022 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ буде змушена сповільнити обстріли інфраструктури: в ISW пояснили чому

РФ буде змушена сповільнити обстріли інфраструктури: в ISW пояснили чому
ISW повідомив, чому Росія сповільнить обстріли української інфраструктури. Фото: pixabay.com

Росія змушена буде сповільнити темпи обстрілів критично важливої інфраструктури України.

15 листопада російські війська здійснили найбільшу серію ракетних ударів з початку повномасштабного вторгнення. Аналітики американського Інституту вивчення війни ISW на основі зібраних даних припускають, що росіяни використали значну частину наявних у них систем високоточної зброї під час скоординованих ракетних ударів напередодні.

"Збільшення відсотка збитих Україною ракет свідчить про покращення української протиповітряної оборони протягом останнього місяця. Український Генеральний штаб пов'язує це покращення з ефективністю систем протиповітряної оборони, наданих Заходом", – ідеться в свіжому звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії кажуть про мир, а вона – ракети у відповідь" – Зеленський зробив заяву про масовані обстріли України

ISW також зазначає, що російські війська виснажують свої запаси високоточних систем озброєння. І, ймовірно, будуть змушені сповільнити темпи кампанії обстрілів критично важливої української інфраструктури.

Водночас в інституті відзначають, що росіяни все частіше звертаються до різних платформ у соціальних мережах, аби висловити своє невдоволення проблемами мобілізації. Це явище має всі передумови для розпалювання організованих онлайн-рухів у РФ.

У вівторок, 15 листопада, російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України. Повідомляли про вибухи у Харкові, Кривому Розі, Вінниці, Львові, Рівному, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Кропивницькому, Кривому Розі та прилеглих до цих міст областях. Цього ж дня окупанти обстріляли Київську область та столицю України.

Українська ППО вчора збила 70 із 90 випущених російськими терористами ракет. Але є ворожі влучання – пошкоджено 15 об'єктів енергетичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «РФ буде змушена сповільнити обстріли інфраструктури: в ISW пояснили чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі