неділя, 16 червня 2013 11:15

Ердоган виступав перед величезною масовкою у час, коли Таксим заливали водою та труїли газом
18

Фото: Фото: Reuters

Розгін демонстрантів на площі Таксим стався за кілька годин після того, як це пообіцяв зробити турецький прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган. Під час мітингу на пітримку своєї партії, що відбувався в Анкарі, він закликав демонстантів у Стамбулі покинути парк Ґезі до неділі.

У протестах, які не припиняються в Туреччині вже 2 тижні, очільник уряду вкотре звинуватив Народну республіканську партію, міжнародні медіа та іноземні сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стамбулі поліція знову розчистила площу Таксим, є постраждалі

"Йде судовий процес щодо того, чи мала право стамбульська влада починати перебудову площі Таксим. Тож не має сенсу залишатися у парку Ґезі. Я вже казав: не знаю, яке рішення винесуть судді, але якщо воно буде на нашу користь, у Стамбулі відбудеться референдум!" – сказав Ердоган.

Підтримати прем'єр-міністра та його партію прийшли майже 200 тисяч людей. Ердоган запевнив, що проведення мітингу аж ніяк не пов'язано з протестами. Це – перший крок підготовки до місцевих виборів в березні наступного року. У неділю такий же мітинг відбудеться в Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган виступав перед величезною масовкою у час, коли Таксим заливали водою та труїли газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі