четвер, 05 січня 2023 17:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган після розмови з Путіним подзвонив Зеленському: що запропонував

Ердоган після розмови з Путіним подзвонив Зеленському: що запропонував
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з українським президентом Володимиром Зеленським. Фото: president.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з українським президентом Володимиром Зеленським.

Однією з тем обговорень було посередництво Анкари щодо миру між РФ та Україною. Про це повідомляє видання Hurriyet.

Під час переговорів лідери країн обговорили надання Україні гуманітарної допомоги та підтримки для відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок російських обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знову заговорив про переговори з Україною і назвав свою умову

"Під час зустрічі Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти на себе завдання сприяння та посередництва у встановленні міцного миру між Росією та Україною", – йдеться у повідомленні.

Видання також повідомляє, що Ердоган заявив про готовність Туреччини зробити дипломатичний внесок для прискорення вирішення проблеми, що виникла навколо Запорізької АЕС, а також підтвердив продовження роботи з обміну полоненими між Україною та Росією.

5 січня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Обговорювали війну в Україні.

Також питання турецько-російських відносин, зокрема енергетичних, повідомила пресслужба турецького лідера

У розмові Ердоган зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати, наприклад, ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими й створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган після розмови з Путіним подзвонив Зеленському: що запропонував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі