четвер, 05 січня 2023 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін знову заговорив про переговори з Україною і назвав свою умову

Путін знову заговорив про переговори з Україною і назвав свою умову
Президент РФ Володимир Путін підтвердив відкритість Росії до серйозного діалогу – за умови, що влада у Києві виконає "відомі вимоги". Фото: Getty Images

Російській диктатор Володимир Путін знову заговорив про переговори з Україною, заявивши, що нібито Кремль готовий до діалогу.

При цьому він не забув нагадати умови російської сторони. У телефонній розмові з турецьким лідером Реджепом Ердоганом Путін заявив, що Києву треба враховувати "нові територіальні реалії", повідомляє російське видання "Риа "Новости".

Зазначається, що президент Росії говорив про "деструктивну роль Заходу", який "накачує Україну озброєннями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильник війни Гундяєв вразив цинічною заявою

При цьому Путін начебто знову "підтвердив відкритість Росії до серйозного діалогу" – за умови, що влада у Києві виконає "відомі вимоги", які неодноразово озвучувалися, та буде враховувати "нові територіальні реалії".

Крім того, Путін та Ердоган обговорили стамбульські домовленості про вивезення українського зерна та поставки продовольства та добрив із Росії.

"Наголошувалося на необхідності сумлінного комплексного підходу, який передбачає усунення всіх бар'єрів для російського експорту", – йдеться у повідомленні.

5 січня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним. Обговорювали війну в Україні.

Також питання турецько-російських відносин, зокрема енергетичних, повідомила пресслужба турецького лідера

У розмові Ердоган зазначив, що переговори щодо російсько-української війни принесли позитивні результати, наприклад, ініціативу щодо створення зернового коридору, обміну полоненими й створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Путін знову заговорив про переговори з Україною і назвав свою умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі