вівторок, 31 січня 2023 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Депутат від ОПЗЖ здавав окупантам місця дислокації ЗСУ під Бахмутом
6

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Донеччині агента головного управління генерального штабу збройних сил Росії, більше відомого як ГРУ.

Про затримання депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку у східних регіонах України, повідомила 31 січня пресслужба СБУ.

"Зловмисником виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії. З жовтня минулого року він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району. Також він передавав координати місцевих об'єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по українських містах", – ідеться в повідомленні.

Депутат від ОПЗЖ працював на російську розвідку
Фото: Донецька обласна прокуратура
Депутат від ОПЗЖ працював на російську розвідку
Депутат від ОПЗЖ працював на російську розвідку
Депутат від ОПЗЖ працював на російську розвідку
Депутат від ОПЗЖ працював на російську розвідку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" колаборантів-посадовців: що вони наробили

Після ворожих обстрілів агент виходив на місцевість для фіксації їхніх наслідків і підготування "звіту" для коригування повторних ударів.

СБУ затримала зловмисника на спробі чергового передавання агресору закритих відомостей.

"Депутат був завербований представником російської воєнної розвідки через спілкування у чаті одного з прокремлівських Telegram-каналів. Для комунікації використовували анонімні месенджери. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – додали в СБУ.

ЗМІ повідомили, що у нардепів від ОПЗЖ Олега Волошина, Олександра Пономарьова, Наталії Королевської та Юрія Солодаросійські паспорти.

Королевська та її чоловік Солод написали заяви на складання мандатів.

Минулого місяця президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача. Після цього Верховна Рада позбавила їх мандатів.

Зараз ви читаєте новину «Депутат від ОПЗЖ здавав окупантам місця дислокації ЗСУ під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі