вівторок, 03 січня 2023 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Депутат Бундестагу закликав Шольца надати ЗСУ "танкетки" Wiesel

Депутат Бундестагу закликав Шольца надати ЗСУ "танкетки" Wiesel
Німецька армія має понад 300 бойових машин десанту Weasel, втім, Україна за десять місяців війни не отримала жодної. Фото: The Modelling News

Представник з оборонної політики "Вільної демократичної партії" Німеччини Маркус Фабер закликав надати Збройних силам України авіадесантні бронемашини Wiesel, які озброєні 20-міліметровою гарматою або протитанковою зброєю.

За його словами, німецька армія має понад 300 цих бойових машин десанту, втім, Україна за 10 місяців війни не отримала жодної. Як написав Фабер у Twitter, така машина могла б надати хорошу підтримку піхоті.

"Із запасом ходу у 200 кілометрів та фантастичною рухливістю на бездоріжжі – це надійна підтримка для військових", – зауважив Фабер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна й Німеччина обговорили формулу миру Зеленського

Фабер нагадав, що бронетехніка в ЄС "для того, щоб відбиватися від потенційного супротивника, і українці з кожним днем зменшують цю небезпеку".

"Половину окупованих територій вже звільнено. Так створюється переговорний тиск на агресора в Кремлі. Так припиняються воєнні злочини. Системи озброєння, які ми постачаємо, також підвищують нашу безпеку. Продовжимо цей шлях", – підсумував німецький депутат.

Федеральний уряд Німеччини не планує постачати Україні танки Leopard.

За словами експерта із зовнішньої політики Соціал-демократичної партії Німеччини Міхаеля Мюллера, подібне озброєння може бути передано лише "у координації з партнерами в НАТО".

Союзники, зокрема, США й Франція, не даватимуть Києву ці танки, тому й Німеччина не буде одноосібно ухвалювати таке рішення, повідомляє ZDF.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Бундестагу закликав Шольца надати ЗСУ "танкетки" Wiesel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі