понеділок, 02 січня 2023 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина вкотре відмовила Україні в постанчанні танків: винне НАТО

Німеччина вкотре відмовила Україні в постанчанні танків: винне НАТО
НІмеччина пояснила відмову в постачанні танків Leopard. Фото: іtc.ua

Федеральний уряд Німеччини не планує постачати Україні танки Leopard.

За словами експерта із зовнішньої політики Соціал-демократичної партії Німеччини Міхаеля Мюллера, подібне озброєння може бути передано лише "у координації з партнерами в НАТО". Союзники, зокрема США й Франція, не даватимуть Києву ці танки, тому й Німеччина не буде одноосібно ухвалювати таке рішення, повідомляє ZDF.

Політик заявив, що на користь Берліна уникати "перетворення НАТО в бік війни" Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бундестазі розкритикували Шольца за позицію щодо танків для України

"Це була б ескалація, яку ніхто з нас не хоче собі уявити, якби НАТО стала стороною прямої війни проти Росії. Україна й у минулому неодноразово зверталася з проханнями щодо підтримання проти Росії, такими як створення безполітної зони або постачання винищувачів, які партнери НАТО не могли виконати. Однак безсумнівно те, що Німеччина підтримуватиме Україну найсучаснішою зброєю доти, доки це необхідно",– сказав Мюллер.

Президент Володимир Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за допомогу у боротьбі з Росією: зброю та прихисток біженців.

За його словами, у німецькій політиці відбулося "цайтенвенде". Це слово означає "переломний момент", "зміна епохи". У його рамках підтримання України значно збільшилося.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина вкотре відмовила Україні в постанчанні танків: винне НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі