пʼятниця, 30 червня 2023 02:17

ПВК "Вагнер" продовжує вербувати найманців

ПВК "Вагнер" продовжує вербувати найманців
"Вагнер" вербує найманців попри "вигнання". Фото: glavcom

Приватна військова кампанія "Вагнер" продовжує вербувати найманців попри переїзд до Білорусі. Всі центри вербування працюють у звичному режимі.

Новобранці укладають контракти безпосередньо з компанією Пригожина, а не з Міністерством оборони Російської Федерації, пише BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко спробує використати "вагнерівців" ‒ ISW

"Це абсолютно ніякого відношення до Міністерства оборони не має. Нічого не зупинилося, ми продовжуємо набирати", – сказав чоловік зі спортклубу "Спарта" у Волгограді, який займається вербуванням в ряди ПВК "Вагнер".

Також, в Мурманську у спортивному клубі "Вікінг" підтвердили, що все ще набирають найманців для відправки в Україну.

"Так, ми набираємо туди. Якщо хтось хоче поїхати, потрібно просто подзвонити мені, і ми призначимо день", – сказала журналістам жінка із центру вербування.

Зарплата "вагнерівців" становить в районі 240 000 рублів на місяць, контракти укладають на півроку.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

В результаті попередніх домовленостей із російською владою "вагнерівці" повинні передислокуватися до Білорусі, передати Міноборони РФ важку артилерію та за бажанням підписати контракти з військовим відомством РФ.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче використати "вагнерівців" у своїх цілях. Він, зокрема, сподівається посилити найманцями власну армію та врівноважити кампанію Кремля через "Союзну державу" поглинути Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «ПВК "Вагнер" продовжує вербувати найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі