понеділок, 13 лютого 2023 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому в Україні активізували мобілізацію ‒ військовий пояснив

Чому в Україні активізували мобілізацію ‒ військовий пояснив
В Україні продовжено воєнний стан та загальну мобілізацію. Фото: slovoidilo.ua

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні знову продовжили.

А темпи призову до війська дещо зросли, оскільки Збройним силам потрібно поповнювати особовий склад для освоєння нової західної техніки та поповнення втрат. Про це в ефірі Апостроф TV розповів капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, котра приходить, нам потрібні високонавчені, вмотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати. Нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі. Тому мобілізація однозначно буде продовжена", ‒ сказав Ганущин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям почали частіше видавати повістки на вулицях: у чому причина

За його словами, держава також зобов'язана контролювати дотримання виконання закону про мобілізацію та, у разі необхідності, застосовувати інструменти примусу.

"Інколи сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше ‒ це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни повинен працювати. І саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися. Інакше ті, хто не хоче, не дай Бог, продовжать жити в іншій країні", ‒ наголосив Ганущин.

Він також пояснив, що темпи мобілізації в Україні значною мірою зросли через те, що до величезних цифр доведені плани з мобілізації в РФ.

Україна не може, як Росія, "заганяти людей палками" на війну. Однак українці повинні усвідомлювати, що війна продовжується. А міцність на полі бою залежить від єдності. Про це сказав президент України Володимир Зеленський.

В Україні запроваджений воєнний стан і загальна мобізація з 24 лютого 2022 року. Її відмінять тільки після остаточної перемоги над агресором.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні активізували мобілізацію ‒ військовий пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі