середа, 28 серпня 2024 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому росіяни рвуться до Часового Яру - військовий пояснив

Чому росіяни рвуться до Часового Яру - військовий пояснив
Російські окупанти хочуть захопити Часів Яр. Фото: t.me/black_swan_ukraine

Російські окупанти намагаються захопити місто Часів Яр Донецької області, оскільки воно розташоване на висоті.

Окупація Часового Яру дозволить ворожій артилерії обстрілювати Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та інші населені пункти. Про це в ефірі телеканалу КИЇВ24 розповів представник пресслужби 24-ї ОМБр ім. Короля Данила Андрій Полухін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті зросла кількість бойових зіткнень - оперативні дані Генштабу

За його словами, місто розташоване на лінії, на яку намагаються вийти російські загарбники.

"Часів Яр розташований на висоті із такими містами, як Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ. Ця висота йде вздовж траси Краматорська. І звісно, противник намагається вийти до цієї лінії, намагається отримати тактичну перевагу та перерізати логістичні шляхи всіх ліній, котрі є на трасі, яку використовують для постачання. Для противник важлива ця висота, оскільки там буде артилерія, тому їм буде легко обстрілювати ті території саме із висоти", - зазначив Полухін.

Російські окупаційні війська намагаються прорвати оборону у районі Часового Яру Донецької області. Українські воїни відбивають атаки ворога, завдаючи йому значних втрат. Про це сказав пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков.

За його словами, місто зараз повністю зруйноване.

Зараз ви читаєте новину «Чому росіяни рвуться до Часового Яру - військовий пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі